top of page

OM MIG

Jeg hedder Henrik Kazzie Ørbæk.

Jeg har været med i IT verdenen siden PC'en kom til Danmark tilbage midt i 80'erne.

Og været med på internettet siden midt 90'erne

Jeg er uddannet elektronikmekaniker og er autodidakt IT-nørd.

Jeg er troværdig og holder hvad jeg lover.

Jeg er tålmodig og god til at lære fra mig.

JEG ER IT-NØRD. JEG DELER GERNE MIN VIDEN MED DIG.

Begyndelsen.

 

Vi er tilbage i 1981, jeg sidder og finder ud af, at en Amiga 64 kan bruges til andet end spil, og jeg begynder at rode med koder, pascall og comal80 - finder ud af, at man kan lave sine egne spil, sine egne programmer og derved også skabe en computer start, så man kan undgå en masse unødige ting starter op.

 

Dette gør at min interesse er fanget inden for den elektroniske verden og jeg ser computeren som et utrolig interessant redskab der må kunne bruges til meget mere end, blot spil, tekstbehandling og regnskabsføring.

 

Da så den første PC kom i 1987 var jeg solgt, det var en Commandore PC10 - den havde en 8088 processor i som drivkraft - i dag kører vi flere hundrede gange hurtigere.

Jeg betalte en formue for at eje sådan en PC, og så gik jeg ellers i gang med alt den kunne - jeg mindes også jeg nåede at skille den ad en del gange, for at finde ud af, hvorfor den gjorde som den nu gjorde ... Det var en utrolig spændende tid.

Forsættelsen.

 

I starten af 1990'erne mente jeg, at jeg viste nok til at kunne råde, vejlede om computere og sætte netværk op m.m. så jeg startede mit eget IT-firma.

 

Sideløbende med mit IT-firma tog jeg så lige uddannelsen som Elektronikmekaniker for at få mere viden omkring selve opbygningen af computere, da jeg tænkte at det kunne være en fordel at kunne repererer computerne hvis de gik i stykker. Jeg fandt dog hurtig ud af, at man blot skifter moduler ud i stedet for de enkle komponenter - men jeg har nu viden til at klare begge dele.

 

Jeg har ligeledes sat adskillige computere og kontore op i netværk, hvor de delte printere, servere og andet i den stil.

Det var utrolig spændende i den spæde start i IT-verdenen, men det var også lidt af nogle opgaver, da alt skulle føres med følsomme kabler, som knækkede for et godt ord, hvis man kom til bøje dem for meget - I dag er det hele lidt nemmere med trådløst.

JEG ER

IT-NØRD

Jeg nyder virkelig at arbejde med computere - nyder virkelig at hjælpe, vejlede og råde ... 

 

Jeg kan ikke komme uden om, at jeg er IT-Nørd - Selv i mit hjem kan jeg komme på nettet overalt...

bottom of page